MicroCO

Voor het bepalen van alveolaire carbonmonoxide-concentraties in de uitgeademde lucht (PPM) en het percentage met CO verzadigd hemoglobine (% COHb).

Artikelnummer1001006
Referentienummer36-MC02-STK
Informatie aanvragen

Vraag meer informatie aan over: MicroCO

Informatietype:

Productinformatie

De Micro CO is de gouden standaard voor CO-ademtesten en is het meest geavanceerde systeem dat momenteel op de markt is. Dit apparaat biedt veel functies, waaronder: een snelle responstijd, resolutie van 1 ppm, onmiddellijke weergave van koolmonoxidewaarden in ppm en %COHb, gekleurde indicatielampjes, mogelijke interface met COBRA, een Windows-gebaseerd softwareprogramma voor het uitvoeren en opslaan van realtimeademtesten op de pc. Een uniek pluspunt van COBRA is dat alle gemaakte rapporten kunnen worden opgesteld in uw eigen taal met behulp van de geïnstalleerde tekenset van Windows.  
 
Voordelen en kenmerken van de Micro CO  
De Micro CO is een krachtig diagnostisch hulpmiddel voor het meten van alveolaire koolmonoxideconcentraties in ppm en het percentage met CO verzadigd hemoglobine. De Micro CO werkt op één 9 V PP3-batterij – voldoende voor het uitvoeren van circa 8000 tests – en combineert nauwkeurigheid met eenvoud. Dit maakt het de logische keuze voor een brede groep professionele zorgverleners overal ter wereld.  
 
Eenvoudig in gebruik  
Metingen zijn eenvoudig uit te voeren door middel van één enkele blaastest. Bovendien wordt het apparaat bij inschakeling automatisch ingesteld op nul en kan met behulp van een timer worden aangegeven hoe lang de adem moet worden vastgehouden. De resultaten worden vervolgens onmiddellijk weergegeven op het grote en eenvoudig af te lezen lcd-scherm. De waarden worden tevens visueel ondersteund door middel van gekleurde indicatielampjes.  
 
COBRA software  
COBRA biedt unieke mogelijkheden voor het uitvoeren en opslaan van CO-ademtesten. Op basis van een MS Word-document kan het CO-rapport op eenvoudige wijze worden opgemaakt met behulp van logo's, kopteksten en andere informatie. De CO-test is eenvoudig op te starten door op het betreffende pictogram te klikken en biedt metingen en weergave in realtime zodra de pc is aangesloten op de Micro CO.  
 
Kalibratie  
Om uw MicroCO in een betrouwbare conditie te houden en reproduceerbare resultaten te verkrijgen, dient de unit regelmatig te worden gekalibreerd. Kalibratie kan op eenvoudige en veilige wijze worden uitgevoerd met behulp van een Medican 1 liter kalibratiegas cylinder.   
 
Kenmerken
Gebruiksvriendelijk en portable
Geleverd in handige draagkoffer, inclusief accessoires
Auto-Zero faciliteit
Breath hold timer
Geen warm-up
RS232 uitgang
Indicatie levels alarmlichtjes:
Groen : 0 - 6ppm
Geel : 7 -10ppm
Rood : >10ppm
Vergiftiging audio alarm : 72ppm

Specificaties

Gas Detectie Carbon Monoxide
Concentratie Range 0 – 500 PPM
Gevoeligheid: 1 PPM
Kruisgevoeligheid voor Waterstof <3%
Bedieningstemperatuur 0 – 40 graden Celcius
Calibratiedrift < 2% per maand
Display 3 1/2 cijferig LCD
Stroomvoorziening 9 volts PP3 battery
Gewicht 160 gram netto
Gewicht pakket 1kg
Afmetingen 170 x 60 x 26 mm
Interface RS232 uitgang
Levensduur van de sensor 2 – 5 jaar