Nonin pulsoximeters beschikbaar gesteld voor ziekenhuis in Nepal

PT Medical heeft een Nonin vingerpulsoximeter en een Nonin handheld pulsoximeter beschikbaar gesteld voor het ziekenhuis in Amppipal, Nepal. Het ziekenhuis in Amppipal heeft 50 bedden en is de enige medische voorziening in de regio voor ongeveer 200.000 inwoners. Patiënten moeten vaak uren lopen om het ziekenhuis te bereiken.

Het is een overheidsziekenhuis, echter de financiële bijdrage van de overheid is gering. Patiënten moeten zelf betalen voor hun behandeling; een ziektekostenverzekering bestaat niet of is onbetaalbaar voor de meeste mensen. Vooral in de regio rond Amppipal zijn veel mensen zo arm dat ze niet kunnen betalen voor de broodnodige medische behandelingen.

Irene Steenbruggen, werkzaam bij Isalaklinieken te Zwolle en voorzitter van de werkgroep European Spirometry Driving Licence, reisde onlangs af naar Nepal en heeft de pulsoximeters overhandigd aan Babu Ram Giri, manager van het ziekenhuis. Het accuraat monitoren van de saturatie is vooral na operaties van grootbelang. Babu Ram Giri nam de donatie dan ook dankbaar in ontvangst.

Klik hier voor het verslag van Irene Steenbruggen,  voorzitter werkgroep European Spirometry Driving Licence.