Betrouwbare meetwaarden voor zekere beslissingen

Sommige mensen noemen het de vijfde vitale functie. Steeds meer medische beroepsbeoefenaren controleren naast de polsfrequentie, ademhalingsfrequentie, lichaamstemperatuur en bloeddruk ook de zuurstofsaturatie in het bloed. Een Indirecte SpO2-meting door middel van pulsoximetrie is snel, gemakkelijk en niet-invasief.

Nonin ontwikkelt en vervaardigt betrouwbare Pulsoximetrie systemen voor gebruik in uiteenlopende omstandigheden, van spoedeisende situaties voorafgaand aan ziekenhuisbehandeling tot bewaking in het kader van medische zorg in de thuissituatie. Nonin producten zijn duurzaam en bestand tegen intensief gebruik! 

Exclusief Nonin!

Kwaliteitssensoren

Alle pulsoximeters gebruiken rood en infrarood licht om aan het SpO2-niveau te voldoen. Nonin PureLight-sensortechnologie maakt gebruik van hoogwaardige LED's en een gekalibreerde receptor om secundaire frequentie-interferentie te voorkomen. 

Lage perfusiefilter

Het verwijderen van geluidsartefacten is van cruciaal belang voor een pulsoximeter om de SpO2 nauwkeurig te kunnen beoordelen bij een lage perfusie. De PureSAT-signaalverwerkingstechnologie maakt gebruik van krachtige filtering om ruis uit te sluiten van lage perfusiesignalen te verwijderen, wat betrouwbare en nauwkeurige berekeningen te maken. 

Echte polsdetectie

PureSAT-signaalverwerking lokaliseert de daadwerkelijke puls in beweging en met een lage perfusie. Dit elimineert foute metingen als gevolg van beweging van de patiënt, waardoor de tijd die nodig is om een betrouwbare meting te verkrijgen, wordt verkort. 

Slimme gemiddelden

Intelligente, automatische middeling helpt gebruikers tijd te besparen in de zorgomgevingen waar tijd vaak al cruciaal is. De PureSAT-technologie maakt gebruik van een slim algoritme dat zich automatisch aanpast gedurende gemiddeld drie seconden of sneller. 

PureLight® LEDs

PureLight® 
LEDs 

PureLight LED's produceren een puur lichtspectrum met hoge intensiteit. 

PureLight® Sensoren

PureLight® 
Sensoren 

PureLight-sensoren elimineren variaties in metingen.

PureSAT®  Signal Processing

PureSAT® 
Signal Processing 

PureSAT-signaalverwerking filtert artefacten en interferentie weg om de ware polsslag weer te geven. 

De grenzen van pulsoximetrie opzoeken

Elke klinische situatie kan specifieke problemen en complicaties met zich meebrengen. Factoren zoals patiëntbewegingen of lage perfusie kunnen van invloed zijn op de meetwaarden van pulsoximetrie. 

Lage perfusie kan zich voordoen bij patiënten die het koud hebben of b ij wie de bloeddoorstroming is verminderd door aandoeningen zoals congestief hartfalen of diabetes. Lage perfusie resulteert in zwakke signalen, die op hun beurt kunnen leiden tot foutief hoge meetwaarden of helemaal geen meetwaarden. *1

Patiëntbewegingen kunnen resulteren in onregelmatige meetwaarden, waarbij artsen zich gaan afvragen of de gegevens waarvan de apparatuur hen voorziet nog wel betrouwbaar zijn. Dat geeft hun minder zekerheid bij het nemen van behandelingsbeslissingen. 

Sterkere pigmentatie kan van invloed zijn op de wijze waarop rood en infrarood licht door sommige pulsoxymetriesensoren wordt gedetecteerd. Artsen kunnen dan moeilijk bepalen wat het juiste zuurstofgehalte in het bloed is. 


-8%

Het is aangetoond dat bij een lage saturatie bij mensen met een sterk gepigmenteerde huid de meetwaarden tot 8 procent kunnen afwijken. *2 


Betrouwbare meetwaarden, zelfs in de lastigste situaties

Elke klinische situatie kan specifieke problemen en complicaties met zich meebrengen. Factoren zoals patiëntbewegingen of lage perfusie kunnen van invloed zijn op de meetwaarden van pulsoxymetrie.

Bij de signaalverwerkingstechnologie van Nonin worden geavanceerde algoritmen toegepast om storende beïnvloeding en artefacten uit te filteren, zodat alleen het juiste pulssignaal overblijft.

Nonin voorziet u van meetwaarden waar u van op aan kunt, ook bij aanwezigheid van patiëntbewegingen, lage perfusie of andere lastige omstandigheden.


  1. Batchelder, P.B., Fingertip Pulse Oximeter Performance in Dyspnea and Low Perfusion During Hypoxic Events.
    Clinimark Laboratories, Boulder, Colorado. 2016. White Paper.
  2. Bickler PE, Feiner JR, Severinghaus JW. Effects of skin pigmentation on pulse oximeter accuracy at low saturation.
    Anesthesiology. 2005 Apr; 102(4):715–9

Hoe werkt het?

PureLight
Sensor Technologie

Pulsoximetriesensoren gebruiken rode en infrarode LED's om gedeoxygeneerd en geoxideerd hemoglobine te meten. Verontreiniging van de LED's kan de kalibratie van de oximeter beïnvloeden, wat leidt tot onnauwkeurige SpO2-metingen onder 80%. Nonin-sensoren maken gebruik van PureLight LED's, die een hoog-intensief puur lichtspectrum produceren dat consistent variaties in metingen van patiënt tot patiënt en van sensor tot sensor elimineert.

PureSAT
Pulse Oximetry Technologie

 

PureSAT-technologie maakt gebruik van intelligente puls-na-puls filtering om nauwkeurige oximetriemetingen te leveren voor patiënten van alle huidpigmentaties, zelfs voor patiënten met een lage perfusie1. PureSAT signaalverwerking maakt gebruik van geavanceerde algoritmes om puls signalen te scheiden van artefacten en interferentie, en laat alleen de ware puls achter. Met behulp van slimme gemiddelde technologie past PureSAT zich automatisch aan de toestand van elke patiënt aan om snelle en betrouwbare2 metingen te leveren.

Bekijk het Technologieverschil

Nauwkeurigheid waarop u kunt vertrouwen

Een toonaangevend laboratorium voor hypoxieonderzoek vergeleek de nauwkeurigheid in beweging tussen een Nonin Medical pulsoximeter met PureSAT®-technologie en een concurrerende pulsoximeter. Hypoxie werd geïnduceerd bij 13 proefpersonen met behulp van een industrienorm ademhalingsprotocol, en beweging werd gegenereerd met behulp van een mechanische inrichting met tikken en wrijven. SpO2-waarden werden vergeleken met CO-oximetrie analyse van arteriële bloedmonsters. De precisie van Nonin was ±2,1; de precisie van de concurrerende technologie was ±14,4.2

Nauwkeurigheid van SpO2 bij gegenereerde beweging

De vingerpulsoximeter van Nonin kon lezen tijdens beweging. De concurrerende pulsoximeter gaf valse hoge en valse lage SpO2-metingen in vergelijking met de referentiewaarden van de CO-oximeter. De concurrerende pulsoximeter kon niet lezen tijdens beweging en gaf geen metingen tijdens beweging, zoals aangegeven door onderbrekingen in de groene lijn op de grafiek.