Service

Onderhoud, inspectie en kalibratie

Onderhoud, inspectie en kalibratie

PT Medical BV heeft een eigen service- en supportcentrum dat voorziet in service, technische support en onderhoud van de producten die wij leveren. Onze medewerkers zijn getraind door onze fabrikanten in het uitvoeren van reparaties en kalibraties en zijn uiteraard in het bezit van de benodigde medische technologie diploma’s. Bij (her)kalibratie garanderen wij dat een apparaat weer voldoet aan eisen die gesteld worden wanneer een apparaat uit de fabriek komt.

  • Uw apparaat wordt bij ons beoordeeld op zijn werking. De servicemonteur voert een visuele, elektronische en mechanische inspectie uit.
  • Uw apparaat wordt door ons gekalibreerd met de daarvoor bestemde apparatuur. Na kalibratie en controle ontvangt u een rapport waarin eventuele gecorrigeerde waarden worden opgenomen. Op apparatuur die gekoppeld is aan netspanning wordt een elektrische veiligheidstest uitgevoerd.
  • Alle kalibraties en reparaties (die niet op locatie kunnen worden uitgevoerd) vinden plaats in ons servicecentrum.
  • Ook kan het voorkomen dat de desbetreffende fabrikant of de daartoe gecertificeerde laboratoria de kalibratie verzorgen.
  • Wij bieden onderhoudsvormen op incidentele basis of via een onderhoudscontract aan.

Het testen van longfunctie apparatuur & kalibratie spuiten met de ATS Waveform Generator

Om er zeker van te zijn dat uw longfunctiemeter nog aan de ATS standaard (American Thoracic Society) voldoet, zijn wij in bezit van een ATS Waveform Generator. Met deze generator kunnen wij de 24 voorgeschreven “blaaspogingen” van de ATS laten blazen middels een computer-gegenereerde, servomotor-gedreven luchtspuit. Naast deze 24 waveforms voor volume biedt het apparaat ook 26 voorgeschreven waveforms voor peakflow en kunnen wij elke mogelijke waveform genereren binnen een 0- 12 liter volume en 0-20 liter/sec flow.

Volumetric Syringe Validator

Controles van kalibratie spuiten worden bij ons gedaan met behulp van een volumetric syringe validator. Deze kalibratiespuit validator is een precisie volume meetinstrument voor het controleren van misplaatste volumes in kalibratiespuiten van 500 tot 7000 ml. Voordat het volume wordt gecontroleerd, wordt er tevens eerst een lek test op de spuit uitgevoerd.

Wilt u meer weten over onze service mogelijkheden?
neem contact op

Laden…

Onze merken