MicroGard II Longfunctie filters

De MicroGard II longfunctie filters bieden een uitstekende bescherming tegen kruisbesmetting.

MicroGard II staat voor veiligheid van de patient en gebruiker, zonder
afbreuk te doen aan de systeemprestaties en klinische output.

De MicroGard® II is verkrijgbaar in verschillende filtervariaties

Informatie aanvragen

Vraag meer informatie aan over: MicroGard II Longfunctie filters

Informatietype:

Verkrijgbaar in de volgende varianten:

Productinformatie

Bij respiratoire zorg is het gebruik van longfunctie filters een efficiënte maatregel om besmetting te voorkomen. Deze filters voorkomen niet alleen besmetting van de apparatuur door een mogelijke overdracht van pathogenen via de lucht die patiënten uitademen, maar voorkomen ook kruisbesmetting tussen patiënten.

Het gebruik van pulmonaire filters op longfunctieapparatuur heeft invloed op de kenmerken van de apparatuur. De dode ruimte van het filter, de weerstand en de eigenschappen van het filtermateriaal spelen hierbij allemaal een belangrijke rol.
De filtereigenschappen zijn afhankelijk van het juiste evenwicht tussen de dikte en de oppervlakte van het filtermateriaal. Dit bepaalt de weerstand die de patiënt ervaart bij het in- en uitademen via het filter. Een virale of bacteriële efficiëntie van 99,9999% kan worden bereikt, maar de weerstand zal waarschijnlijk onaanvaardbaar hoog zijn.

De MicroGard® II is ontworpen om dit evenwicht te optimaliseren en is het enige filter dat aan een volledig verificatie- en validatieproces is onderworpen in combinatie met de medische hulpmiddelen waarop het wordt gebruikt. Daarom kunnen optimale meetprestaties gearandeerd worden voor de pulmonaire instrumenten van Vyaire (Micro Medical,JAEGER en SensorMedics® Vmax).

Zoals vermeld beïnvloeden filters de kenmerken van de apparatuur en,waar van toepassing, zijn Vyaire’s linearisatietabellen voor de stroomsensors gecorrigeerd voor de nauwkeurigste meetresultaten wanneer het MicroGard® II-filter wordt gebruikt.

Dit nauwkeurigheidsniveau kan niet worden gegarandeerd wanneer andere, niet-gevalideerdefilters worden gebruikt in combinatie met apparatuur van Vyaire !

Specificaties

Inademingsweerstand <0,04 kPa/LPS bij 1 L/S (<0,4 cmH2O/L/s bij 1 L/S)
Uitademingsweerstand <0,04 kPa/LPS bij 1 L/S (<0,4 cmH2O/L/s bij 1 L/S)
Filterefficiëntie %BFE >99.999 (bij 30 L/min)
%VFE >99.9924 (bij 30 L/min)
%BFE & %VFE >96% (bij 750 L/min)
Effectieve dode ruimte 55 mL, inclusief adapters en behuizing