Veel gestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? neem dan contact met ons op, zie de contactpagina

Spirometrie PC Software

Wat is het wachtwoord in de Spirometrie PC Software om patienten te verwijderen?

Het standaard wachtwoord in de Spirometrie PC Software om het verwijderen te activeren is "admin". U kunt eventueel dit wachtwoord wijzigen via gegevens->wijzig wachtwoord

Waar vind ik software-updates?

U kunt uw Spirometrie PC software updaten vanuit het menu help -> zoek naar updates. Lukt dit niet, ga dan naar de website van de fabrikant en download de update handmatig.

Hoe wijzig ik mijn afdruk

U kunt onder het menu instellingen - verslagen aangeven wat er op een afdruk moet komen. Deze instellingen gelden ook voor het exporteren naar PDF of Word.

Ik zie geen voorspelde waarden bij de getallen van mijn patient

Mogelijk heeft u de geboortedatum niet goed ingevoerd en is de patient 1 of 0 jaar oud. Dubbelklik de patientnaam of ga naar menu gegevens - bewerk patient om de geboortedatum te controleren.

Hoe controleer ik met een ijkspuit

U kunt onder het menu instellingen - controleer kalibratie een programma vinden wat u stap voor stap door de procedure helpt.

Algemeen

Wat is de procedure bij een reparatie

Bij een reparatie kunt u telefonisch contact met ons opnemen. In overleg zal dan worden bekeken of de reparatie in ons servicecentrum of bij u ter plaatse moet worden uitgevoerd.  
 
Wanneer het te repareren product in ons servicecentrum gerepareerd moet worden, dient u het product naar ons toe te sturen (let op voldoende frankering. Zorg voor een duidelijk begeleidend schrijven met daarin het volgende: een duidelijke klachtomschrijving, volledige retour- & adres gegevens, telefoonnummer en eventueel een opdrachtnummer/ordernummer.  
 
Na ontvangst wordt uw reparatie in behandeling genomen. Voor wij overgaan tot reparatie ontvangt u van ons een prijsopgave.  
 
Na de reparatie wordt het apparaat aan u teruggestuurd vergezeld van een pakbon en servicerapporten.  
 
Stuur uw reparaties naar:  
PT Medical BV 
Afdeling Service 
Kapteynlaan 13 
9351 VG Leek

Wat is de procedure bij een kalibratie / controle

Bij een kalibratie of controle geldt dezelfde procedure als een reparatie.

Onderhoud

Hoe reinig ik mijn Micro Medical Spirometer

Om verspreiding van bacteriën en verstopping van de turbine te voorkomen raden wij u aan de turbine van uw spirometer regelmatig te reinigen.  
 
Voor het reinigen dient u de turbine uit het apparaat te halen. Bij handspirometers kunt u de turbine verwijderen door deze uit het apparaat te trekken. De spirometers met grijs mondstuk kunt u een kwartslag naar links draaien waarna deze uitgenomen kan worden.  
LET OP! 
De turbine mag nooit met alcohol of chloorhoudende middelen gereinigd worden. Dit veroorzaakt onherstelbare schade!  
 
Gebruik voor het reinigen/desinfecteren alleen Perasafe. (art.nr: SSC5000) 
 
Perasafe is een poeder waarmee desinfecterende vloeistof aangemaakt kan worden.
 
1) Maak de desinfecterende vloeistof aan door de juiste hoeveelheid perasafe toe te voegen aan handwarm water. Eenmaal aangemaakte vloeistof is 24 uur werkzaam.  
 
2) Plaats de turbine gedurende 10 minuten in de vloeistof voor volledige desinfectie. 
 
3) Reinig de turbine na met (gedestilleerd) water. NOOIT de turbine rechtstreeks onder de krachtige straal van de kraan houden. 
 
4) Laat de turbine drogen aan de lucht. 

Schoonmaken is veel werk, is er een alternatief?

Jazeker, U kunt er voor kiezen om patiënten te laten blazen via de MicroGard bacteriefilters. De Microgard filters vervangen de kartonnen mondstukken. Naast het feit dat dit de hygiëne ten goede komt, kan er bij consequent gebruik geen vuiligheid meer in de spirometer en wordt schoonmaken dus overbodig.

Techniek

Hoe werkt een Vyaire / Micro Medical spirometer?

Het hart van elke Vyaire/Micro Medical spirometer is de Gold Standard transducer. In deze turbine zit een vaantje dat door de geblazen lucht een infrarood lichtstraal onderbreekt. 

Met meer dan 20 jaar aan ontwikkeling geeft deze turbine uiterst accurate en reproduceerbare flow- en volume metingen bij patienten met astma, COPD en andere soorten respiratoire aandoeningen.
 
De Gold Standard transducer biedt de voordelen van continue stabiliteit, is immuun voor de effecten van druk, luchtvochtigheid en temperatuur en is ontworpen voor nauwkeurigheid bij lage flows. De transducer voldoet aan – en is zelfs beter dan – alle huidige ATS, BTS en andere internationale standaarden voor nauwkeurigheid en prestaties.
 
Deze Gold Standard maakt Vyaire/Micro Medical spirometers de perfecte keus voor het uitvoeren van spirometrie bij patiënten met alle soorten respiratoire aandoeningen, vooral bij COPD.