Micro Medical Spirometer gebruikt op Mount Everest

Geplaatst op dinsdag 3 januari 2006

Wederom is een Micro Medical spirometer gebruikt voor de een expedite naar de Mount Everest. Tineke Renkema, longarts, doet verslag:
 
Van 17 september t/m 22 oktober 2005 vond de DE-ICE astma-expeditie naar de Mount Everest plaats. Een bijzondere expeditie: 24 mensen met astma, begeleid door een 7-koppige staf, wilden de Noordcol van de Mount Everest beklimmen, gelegen op ruim 7000 m hoogte. Geen doorgewinterde bergbeklimmers, maar gemotiveerde mensen met een “ademhandicap” die wilden laten zien dat je meer kunt dan gedacht als je uitgaat van je mogelijkheden in plaats van je beperkingen. Aan mij het verzoek de expeditie als longarts te begeleiden. Omdat ik veel van bergen houd én van mijn werk hoefde ik geen seconde na te denken: een mooiere gelegenheid om beide “hobbies” te combineren kon ik mij niet voorstellen...
 
...Ik besef terdege dat deze expeditie zonder de hulp van anderen nooit zo’n groot succes zou zijn geweest. Daarom mijn nadrukkelijke en grote dank aan PT Medical in Leek, met name aan Jos Plenter en Martin Meendering, niet alleen voor het belangeloos ter beschikking stellen van de figuurlijk én letterlijk hoogst betrouwbare Micro Loop, maar ook voor hun bijzonder prettige en enthousiaste meeleven en meedenken, zowel voor als na de expeditie. Ik heb dit als heel bijzonder en heel stimulerend ervaren. Oh ja, en natuurlijk ook nog bedankt voor het meegeven van een gloednieuwe Micro spirometer als reserve-apparaat. Die we – we hadden ’t kunnen weten - niet nodig hebben gehad. Dankzij de Micro Loop!  

Laden…