Spirometrie en COVID

Geplaatst op woensdag 10 februari 2021

Spirometrie en COVID : 

Momenteel wordt het nog afgeraden door de CAHAG om Spirometrieën te verrichten in de huisartsen praktijk. Zie de Website van de CAHAG voor meer informatie: Spirometrie | CAHAG
Mochten er weer spirometrieën worden afgenomen dan mag dit ook alleen met gebruik van een bacteriefilter. Via onze webshop kunt u de Microgard bacterie filters bestellen. Bij gebruik van alleen de Microgard bacterie filters volstaat reiniging van de Vyaire / Carefusion / Micro Medical spirometer eens per half jaar.

Jaarlijkse Controle van u Spirometer

Momenteel krijgen we ook vragen of het wel zinvol is op de spirometer op te sturen voor de jaarlijkse controle omdat deze vanwege Covid al een periode niet is gebruikt.
Juist het niet gebruiken van de spirometer is geen garantie dat de spirometer nog altijd de juiste waarden aangeeft. Door het lang stil staan van het vaantje in de spirometer kan deze moeilijker gaan draaien door b.v. wat kalk afzetting. Derhalve adviseren wij zeer zeker om de spirometer op te sturen voor de jaarlijkse controle. Mochten er weer spirometrieën mogen worden afgenomen dan is het erg belangrijk dat uw spirometer goed meet !
Ook adviseren we voorafgaand de spirometrie de spirometer te controleren met de 3 liter ijkspuit.  En vergeet daarbij niet dat ook uw ijkspuit periodiek gecontroleerd dient te worden.

Laden…